BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Španija će obučavati 2400 ukrajinskih vojnika godišnje

Španija će obučavati 2400 ukrajinskih vojnika godišnje
28.12.2022. god.

Španija planira da obučava oko 2,4 hiljade ukrajinskih vojnika godišnje, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Kraljevine.


„Od januara je planirano da se svaka dva meseca sprovodi obuka rotaciono oko 400 ukrajinskih vojnih lica (2.400 ukrajinskih vojnih lica godišnje) u okviru modula o osnovnoj obuci, uklanjanju eksplozivnih naprava, borbi protiv improvizovanih eksplozivnih naprava i gađanju“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je saopštilo da je španska vlada ove godine izvršila više od 40 isporuka Ukrajini preko Poljske, uključujući humanitarnu pomoć, vojnu tehniku, medicinsku opremu, generatore različitih kapaciteta, laka terenska vozila i vozila hitne pomoći.

U novembru je premijer Pedro Sančez rekao da je španska vlada poslala skoro 270 miliona evra u fond vojne pomoći Ukrajini.
Takođe, španska vlada je početkom novembra saopštila da je Ukrajini poslala protioklopme i protivvazdušne sisteme, uključujući šest lansera "Havk" i protivvazdušni sistem "Aspid".

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.


Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti



  • Izvor
  • Tanjug
  • foto:CC BY 2.0 / Ministry of Defense of Ukraine / Vadim Kovalьov/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


Ukrajinski predsednik ne želi da poremeti već otežanu akciju mobilizacije, izjavio je za list lokalni poslanik

Ukrajinski glavnokomandujući Aleksandar Sirski priznao je da su ruske snage postigle taktičke uspehe u nizu oblasti u zoni borbenih dejstava.



Vašington širi globalni haos u svoju korist, tvrdi ruski ministar odbrane


Ostale novosti iz rubrike »